mandag 17. juni 2013

Seier i toppkampen mot Viking II

Årets viktigste kamp (så langt) ble en kjempedag for oss som holder med Tasta. Etter halvspilt serie ligger vi likt med Viking og Vidar på tabelltopp. Derfor var det så viktig å ligge 3 poeng foran i stede for 3 poeng bak motstanderen etter dagens kamp.

Vi var enige om å gå ut i 100. Godt hjulpet av god medvind presset vi Viking bakover på banen. Når Christian ble spilt gjennom i bakrom og brukte kjempekreftene til å lempe unna siste Viking forsvarer gikk vi opp i ledelsen allerede etter 2 minutter. Det tok imidlertid ikke Viking noe lenger tid å utligne, før Danijel nok en gang sendte oss i ledelsen 2-1. Det var fortsatt ikke spilt 5 minutter.
Danijel og Christian putter en gang til hver og vi leder plutselig komfortabelt 4-1. Om vi legger oss bakpå, eller om det er god løp fra Viking skal være usagt. De klarer å spille seg fri i bakrom gang på gang og får uttelling en av dem, i tillegg til et mål etter corner. 4-3 til pause og motvind i annen omgang.

I andre omgang gjør vi endring bakover for å holde på ledelsen. Våre raskeste spillere, Danijel og Ramadhan danner et midtstopperpar som med noen få unntak hadde full kontroll på Vikingspillerne. Ikke minst skyltes dette at Tuni og Patrick fra sine defensive midtbaneposisjoner gjorde som de ville med frustrert Vikinger.

Kampen vippet en del frem og tilbake, hvor 2 gode forsvar holdt tett. Dette måtte noe ekstraordinært til for å få mål i denne omgangen, og det sørget Keven for når han tok et brassespark fra 10-15 meter som satt uttakbart nede i hjørne. 5-3 !

Vi begynte å føle oss trygge når kampen gikk mot slutten, men etter 30 minutter i annen omgang får Viking en eventyrlig dobbeltsjanse til å score alene med keeper, men 2 kjemperedninger av Jonas sørget for 5-3 seier, 3 poeng i banken og ikke minst pizza og brus på Asles regning :-) Var det mer dette enn poengene det ble spilt om mon tro ...