tirsdag 7. mai 2013

Jevnt mot Jarl, men likevel sesongens første tap

Jarl var dagens motstander. Laget har i flere år vært fryktet i G2000 klassen, men hadde tross 3 jevne kamper ennå ikke tatt poeng før dagens kamp.

Like etter kampstart fikk vi et varsko og at motstanderens kaptein kunne bli en utfordring. Enorm fart kombinert med god teknikk gjør ofte susen i fotball.

Tredje gangen vi slapp ham i bakrommet fikk vi dagens første i fleisen. 1-0. Etter målet evner vi å løfte spillet noe opp. Trendenser til godt samspill på midtbanen gir oss flere muligheter, men avslutningen har en tendens til å gå rett på keeper. Så har vi et godt minutt fra 16 til 17 minutter ut i omgangen hvor vi får uttelling på 2 sjanser etter hverandre. Vi hadde plutselig tro på seier.

I stedet bruker en aggressiv Jarl kaptein både lovlige og ulovlige midler for å vinne ballen i god posisjon. Når vi samtidig spiller puslete bakover og ikke klarerer på første mulighet smeller det 3 ganger bakover og vi ligger under 2-4 til pause.

Planen i pausen var for det første å markere Jarls "hovedvåpen" ut av kampen. Danijel fikk oppgaven og satte seg i respekt med noen sugende sklitaklinger tidlig i omgangen. Målsetningen ble oppfylt. Vi holdt buret rent i annen omgang.

For det andre skulle vi utnytte sjansene vi fikk fremover med litt større grad av presisjon. Dessverre fikk vi bare puttet ballen i mål en gang i omgangen. Når vi prøvde oss med litt aggressivitet i duellen foran ble vi stort sett avblåst for samme armbruk som var helt greit på motsatt banehalvdel. Sluttresultat ble dermed 3-4.

Lærdommen fra kampen er at dømmingen av og til går i motstanderens favør. I tillegg var det nok flere som møtte mer arggressive motstandere enn det vi møter på trening. Kanskje på tide å få litt temperatur også på trening ...???