mandag 26. mai 2014

Stå på vilje når vi snudde til seier mot Viking II

Viking II var dagens motstander i femte serierunde. Laget kom fra sterk seier i 14 års klassen i Camp Stavanger i helgen, hvor Bryne ble slått i finale.

Vi så tidlig at motstanderen var bra, spesielt med god grunnteknikk. Samtidig var de litt ensidige i sin måte å angripe på, med stadige å slå på bakrom bak forsvaret vårt, som stort sett var like raske som Viking spillerne.

Viking presset oss likevel tilbake på banen i starten, hvor de vant midtbanen og stadig forsøkte å angripe bakrommet vårt. Mens vi blir presset tilbake og Viking står høyt, drar plutselig Sindre til med et monsterutspill som går over alle og sender Danijel alene med keeper. Ballen sitter i hjørnet og dermed 1-0. Så skjer det som ofte skjer. Litt puslete pasningsspill like etter målet, vi blir brutt i ubalanse og plutselig er det Viking som kommer gjennom alene, 1-1.

I siste spilleminutt av omgangen vinner kommer det et gjennomspill på høyresiden til Viking. Vingen vinner løpsduell mot en utrusende Sindre og plaserer ballen i tomt mål. 2-1 til Viking til pause, noe ufortjent ut fra antallet farlige sjanser, men samtidig et signal om at vi blir staffet mot gode lag når vi er upresise.

I pausen er vi enige om å fortsette, samt bli litt mer presise i pasningene på midten. Vi spiller oss til sjanser og 2 ganger blir Jakob tatt ureglementert innenfor 16-meteren. Resultatet blir 2 straffespark som Danijel setter i mål mot gamle lagkamerater. 1-2 er snudd til 3-2.

Mot slutten presser VIking på for utligning. Klarer å spille seg delvis alene med keeper et par ganger, men hurtige forsvarere i Christian, Ramadhan og Hugo klarer å komme såpass opp i Vikingspillerne at avslutningene blir dårlige. Så er det heller vi som avgjør kampen med 3 minutter igjen å spille. Klabb og babb i Viking feltet og plutselig lobber Danijel ballen over alle og i mål. 4-2 !

Etter kampslutt er det et fornøyd lag som stiller seg opp til lagbilde, og er klar til å dra til Danmark med selvtilliten på topp.